Käyttäjien arvio: 9.6
Äänikirjat.org arvio: 9.8

Storytel kokemuksia - mitä kuuntelijat ovat mieltä palvelusta?

  • Yli 300.000 äänikirjaa ja ekirjaa.
  • Palvelee 16 eri maassa.
  • Toimii kaikilla laitteilla.
  • Kuuntele myös ilman nettiä.
Aloita kuuntelu
*Kuuntele äänikirjoja maksutta ja rajattomasti 14 vuorokauden ajan. Kokeilun jälkeen hinta 9,99€ / kk, tilaus ei sido.

Storytel yleistä

Storytel on tämän hetken suosituin äänikirjapalvelu, josta on mahdollista kuunnella ja lukea kirjoja. Tällä sivustolla kerromme enemmän Storytel palvelusta sekä mahdollisuuksista kokeilla palvelua ilmaiseksi. Storytelin voi ladata älypuhelimelle tai tabtelille, se toimii täysin digitaalisesti. Storytel äänikirja-sovelluksen voi ladata iPhone- tai Android-laitteelle App Storesta tai Google Playsta.

Storytelin kautta voi kuunnella reaaliajassa tai vaihtoehtoisesti offline-tilassa etukäteen kirjan ladaten, jolloin kirjojen kuuntelemiseen ei tarvita erikseen internet-yhteyttä. Storytel tarjoaa kirjoja suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, espanjaksi, venäjäksi ja jopa italiaksi.

Mikä on Storytel?

Storytel on puhelimessa tai tabletissa toimiva digitaalinen ääni- ja e-kirjapalvelu. Halutessasi voit selailla Storytellin laajaa äänikirjavalikoimaa ja valita itsellesi mieluisaa kuunneltavaa sekä luettavaa rajattoman määrän. Storytelin kirjavalikoimasta löytyy yli 150 000 kirjaa useimmilla kielillä. Palvelun kirjoja kuunnellaan ja luetaan jo 16 eri maassa.

Storytelin käyttäminen on mukavaa ajanvietettä esimerkiksi harrastuksiin sekä työmatkoihin. Jos et halua heti sitoutua palveluun, voit valita 14 päivän ilmaisen kokeilujakson jonka jälkeen voit päättää jatkotilauksesta.

Storytel 14 päivän ilmainen kokeilujakso

Kenen tahansa on mahdollista kokeilla Storytel palvelua ilmaiseksi 14 vuorokauden ajan. Maksuttoman 14 päivän kokeilujakson aikana palvelu ei edellytä sitoutumista ja se on mahdollista perua koska tahansa. Kokeilujakson jälkeen palvelun käyttämisestä veloitetaan automaattiseti 9,99 euroa kuukaudessa.

Jos palvelun käyttämistä ei halua jatkaa ilmaisen kokeilujakson päättymisen jälkeen, niin tilaus tulee peruuttaa 14 päivän aikana.

Storytelin synty ja historia

Storytelin perustajina ja puuhamiehinä ovat toimineet Jonas Tellander ja Jon Hauksson vuonna 2005 Ruotsissa, tällöin palvelun nimenä toimi Bokilur. Kyseisenä vuonna perustettiin myös mobiilisovelluksen ensimmäinen versio.

Vuonna 2007 palvelun nimeksi muutettiin Storytel, jotta kansainvälistyminen olisi helpompaa. Storytel on aloittanut Suomessa toimintansa keväällä 2016.

Palvelun päätavoitteena on ollut tarjota suurin valikoima äänikirjoja ja perustajat ovatkin pyrkineet tarjoamaan mahdollisimman kattavan valikoiman äänikirjoja netissä siitä asti kun Storytel on aloittanut toimintansa. Nykyään äänikirjojen lisäksi palvelussa on mahdollista myös lukea e-kirjoja, tästä syystä Storytel onkin ottanut johtavan aseman ääni- ja e-kirjojen tarjoajana.

Storytel on tullut markkinoille haastaakseen tunnetut Spotify ja Apple -palvelut ja onkin onnistunut tavoitteessaan lähes täydellisesti, sillä Storytelin kautta äänikirjoja voi kuunnella missä tahansa, milloin tahansa älypuhelimen avulla. Kuitenkin Storytel tarjoaa sisällöltään enemmän kuin musiikki ja siksi se onkin nostanut asemaansa jopa perinteisten musiikkipalveluiden rinnalla.

Storytel äänikirjat ja e-kirjat

Storytelin pääpainona on alusta alkaen ollut tarjota äänikirjoja ja se onkin onnistunut kasaamaan Pohjoismaiden suurimman valikoima äänikirjoja netissä. Palvelu tarjoaa ääni- ja e-kirjoja kategoroittain dekkareista elämänkertoihin. Palvelusta voi valita millä kielellä kirjoja haluaa kuunnella ja lukea, Suomen lisäksi voi valita jopa 5 muuta kieltä.

Vieraan kielen kuunteleminen sekä lukeminen voi auttaa parantamaan kielitaitoa mukavalla tavalla.

Kuinka paljon Storytel maksaa?

Storytel palvelussa on useita erilaisia paketteja joista voit valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon. Äänikirjasovellus toimii kuukausittaisella kiinteällä maksulla, joka veloitetaan automaattisesti.

Ennen ostopäästöstäsi voit tutustua palveluun sekä valikoimaan maksuttomalla 14 päivän kokeilujaksolla. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti.

Jos haluat käyttää palvelua rajattomasti Unlimited- Storytel tilauksena veloiteaan käytöstä 16,99 euroa kuukaudessa. Kiinteällä kuukausimaksulla voit kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti. Jokainen paketti sisältää Kids Moden, jossa lapsien on mahdollista päästä kuuntelemaan lastenkirjoja. Halutessasi voi valita myös Unlimited Family Storytel perhetilauksen jonka käytöstä veloitetaan 20,99 euroa kuukaudessa. Perhetilaus tarjoaa kahdelle aikuiselle sekä kahdelle lapselle rajattoman kuuntelemisen ja lukemisen. Tämän lisäksi on olemassa myös isompi paketti Unlimited Family tilaus, jossa kirjoja voi lukea sekä kuunnella kolme aikuista hintaan 25,99 euroa kuukaudessa.

Storytel kirjavalikoima

Kirjavalikoiman laajuuden takia itseään kiinnostavan kategorian löytäminen ei tunnu haastavalta. Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu, joka on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2016. Storytel palvelusta läytyy digitaalisessa muodossa kirjoja Tuntemattomasta Sotilaasta Mika Waltarin klassikoihin. Strotytel palveluun listattuna dekkarit, kaunokirjallisuus, elämänkerrat, tietokirjallisuus sekä monet muut suositut.

Äänikirjojen avulla arkiset askareet hoituvat nopeammin kuunnellessa mielenkiintoisia tarinoita. Palvelusta löytyy myös talouteen sekä liike-elämään liittyvää kirjallisuutta.

Miten Storytel toimii?

Käytännössä Storytelin käyttäminen on helppoa sekä yksinkertaista. Ennen äänikirjapalveluita kirjoja oli mahdollista ainoastaan lukea lainaamalla kirjastosta. Kirjastosta lainatessa piti muistaa eräpäivä jolloin kirja tuli palauttaa. Storytelin ansiosta kirjat kulkevat mukana digitaalisesti äänikirjasovelluksessa.

Voit varmistua Storytelin käyettävyydestä sekä valikoimasta hyödyntämällä maksuttoman 14 päivän kokeilujakson. Voit siirtyä kokeilemaan palvelua luomalla käyttäjätilin Storytelin sivujen kautta. Palveluun on mahdollista kirjautua myös Facebook tunnuksien avulla tai luomalla oman tunnuksen henkilökohtaisella sähköpostilla.

Tilin luomisen yhteydessä määrittele käyttäjätunnukselle jokin salasana jolla voit tehdä jatkossa kirjautumisen Storytel äänikirjapalveluun. Tämän lisäksi valitessasi ilmaisen kokeilujakson sinun tulee täyttää korttitiedot, sillä jos päätät jatkaa tilaustasi kokeilujakson päättymisen jälkeen, niin tilaus tapahtuu automaattisesti normaalihintaisena. Kun olet luonut tunnuksen ja kirjautunut palveluun, niin sinulla on rajaton oikeus käyttää Storytelin tarjoamia ääni- ja e-kirjoja.

Palvelussa sinun on mahdollista lukea yhtä kirjaa kerrallaan tai vaihtoehtoisesti voit tallentaa suosikkejasi valmiiksi kirjahyllyyn myöhempää lukemista varten. Kirjahyllyyn on mahdollist tallentaa rajaton määrä kirjoja. Riippuen valitusta tilauksesta palvelua voi käyttää yhtäaikaisesti 6 henkilöä. Jos haluat kesken kuuntelun vaihtaa kirjaa ja palata siihen myöhemmin uudelleen, niin kirja aloittaa automaattisesti siitä kohdasta mihin viimeksi olet jäänyt.

Ominaisuudet:

ekirjat, äänikirjat, kirjat
Ilmainen kokeilujakso
Offline-tila
Käytössä heti
Ei sitoutumista
Erilliset käyttäjätilit

Yrityksen tiedot:

YritysStorytel Oy
OsoiteKäenkuja 3Aa, 00500 Helsinki
Y-tunnus2792250-7
Asiakaspalveluasiakaspalvelu@storytel.com