Ilmaiset äänikirjat


Äänikirjojen suosio on kasvanut viime vuosien aikana todella rajusti ja tänä päivänä jopa enemmän ihmiset kuuntelevat kirjoja kuin lukevat. Äänikirjoja voi kuunnella missä ja milloin tahansa eikä siihen tarvitse erikseen varata aikaa. Äänikirjat kulkevat jatkuvasti mukana puhelimessa tai tabletissa, joten voit nauttia vaikka aamulenkillä uusimmasta podcastista tai jostain lempikirjasta. Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat uusille käyttäjilleen maksutonta kokeilua jopa kahdeksi viikoksi ja ilmaisen kokeilujakson jälkeen palvelut eivät vaadi pakollista sitoutumista. Ilmaisen kokeilujakson aikana voit tutustua palveluun ja kuunnella koko valikoimaa niin paljon kuin haluat.

”Tämän hetken suosituin äänikirjapalvelu”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 14 vuorokauden kokeilujakso

Storytel arvostelu

”Palvelun valikoima on selkeästi kategorioittain”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 14 vuorokauden kokeilujakso

Nextory arvostelu

”Rajaton määrä kuuntelua ja lukemista”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 30 vuorokauden kokeilujakso

Bookbeat arvostelu

”Yksittäinen kirjojen osto-mahdollisuus”

Kokeile palvelua

*Lunasta nyt ilmainen kirja tutustumislahjana

Elisa Kirja arvostelu

Miksi valita äänikirja perinteisen kirjan sijaan?

Monet valitsevat äänikirjan mieluumin perinteisen kirjan sijaan ja tähän valintaan voi olla useita syitä. Esimerkiksi äänikirjaan voi olla helpompi keskittyä tai perinteisen kirjan lukemiseen ei vain yksinkertaisesti ole aikaa. Syyt voiva pohjautua myös terveydellisiin seikkoihin tai esimerkiksi lukeminen ei ole mahdollista lukihäiriön takia. Äänikirjat voivat olla myös mukavaa ajanvietettä puuduttaviin työmatkoihin tai ne voivat tuoda piristystä aamulenkkeihin sekä ne voivat auttaa nukahtamisessa iltaisin.

Elämässä voi olla myös tilanteita ettei perinteisien kirjojen lukemiseen ole aikaa, mutta kuitenkin haluaisi sivistää tai oppi uutta kirjojen avulla. Tähän tilanteeseen ratkaisuna voi olla äänikirjat, joita voi kuunnella arkisia askareita tehdessä. Äänikirjapalveluista löydät novellit, dekkarit, elämänkerrat ja oikeastaan kaikki kategoriat mitä vain halusitkaan kuunnella. Nykypäivän sinun ei tarvitse etsiä kalenterista aikaa jolloin voisit keskittyä kirjan lukemiseen ilman muita häiriötekijöitä, vaan voit heittää kuulokkeet korviin, etsiä itsellesi kiinnostavan kirjan ja aloittaa vaikka siivoomisen samalla kuunnellessasi. Voit valita useamman tunnin kestävän romaanin ja jos et ehdi heti kuunnella sitä loppuun, niin voit tallentaa sen ja jatkaa kuuntelemista myöhemmin vaikka olisit offline-tilassa. Myöhemmin kun haluat jatkaa kirjan kuuntelemista, niin äänikirja muistaa kohdan mihin viimeksi olet jäänyt.

Äänikirjat ovat mukavaa ajanvietettä esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa tai pidemmän lennon ajaksi. Perinteisien kirjojen lukemiseen tarvitaan valoa, mikä voi taas vaikuttaa negatiivisesti nukahtamiseen. Äänikirjaa voit taas kätevästi kuunnella vaikka puhelimestasi ilman valoa ja näin ollen myös nukahtaminen on helpompaa. Monissa äänikirjapalveluissa on myös mahdollista säätää erikseen näytön kirkkautta, jotta silmäsi eivät rasitu liikaa kirkkaasta valosta. Varsinkin näytöissä oleva sininen valo on haitallinen silmille ja sen katsominen illalla voi vaikeuttaa nukahtamista. Melkein jokaisessa äänikirjapalvelussa on uusille rekisteröityneille ilmainen kokeilujakso, jolloin on mahdollista tutustua äänikirjavalikoimaan ja selvittää onko tarjonta itselleen mieluinen.

Mistä voi saada ilmaisia äänikirjoja?

Netissä on iso valikoima erilaisia äänikirjoja. Löydettyäsi oman suosikin voit siirtyä nauttimaan äänikirjasta missä ja milloin tahansa. Äänikirjat tarjoavat kattavan valikoiman esimerkiksi tietokirjoja, dekkareita, jännityskirjoja tai lepposia podcasteja. Voit aloittaa kuuntelun ja jos kyseinen kirja alkaa tuntumaan jossain kohtaa puuduttavalta niin voit helposti siirtyä johonkin toiseen. Jos äänikirjat kuullostavat itselleen oikealta vaihtoehdolta perinteisien kirjojen sijaan, niin nyt on hyvä aika siirtyä tutustumaan äänikirjavalikoimaan. Mikä parasta, sinun ei tarvitse heti maksaa kuukausi hintaa sillä useimmissa palveluissa on mahdollista kokeilla jopa 14 päivää ilmaiseksi äänikirjoja. Tuntuuko, että masentava sää vaikuttaa mielentilaasi ja et haluaisi lähteä suorittamaan lenkkiä? Valitse jokin äänikirja mikä saisi mielesi tuntumaan kirkaammalta ja unohtamaan harmaan sään. Äänikirjat tempaisevat mukaansa ja niiden avulla jonkun tylsän asian suorittaminen voi olla paljon mielekkäämpää. Älä käytä voimavarojasi stressaamiseen siitä ettet ehdi lukemaan jotain tiettyä kirjaa tai olet unohtanut merkitä mihin kohtaan viimeksi olet jäänyt. Äänikirjoja voit kuunnella missä vain eikä sinun tarvitse itse muistaa mihin kohtaaan kirjaa olet viimeksi jäänyt, sillä seuraavalla kerralla se jatkuu siitä kohdasta.

Ilmaisia kokeilujaksoja on saatavilla melkein jokaisesta äänikirjapalvelusta. Alapuolelta näet kaikki suosituimmat palveluntarjoajat joiden kautta on mahdollista saada jopa 14 päivän ilmainen kokeilujakso joka ei edellytä pakollista sitoutumista. Jos palvelu ei tunnu maksuttoman kokeilujakson jälkeen itselleen oikealta, niin voit peruuttaa tilauksen koska tahansa ilman ylimääräisiä veloituksia.

Ilmainen kokeilujakso Storytel

Storytel on tämän hetken Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu, jossa on jopa 150 000 äänikirjaa sekä e-kirjaa josta löydät varmasti itsellesi ne suosikit. Pääset nauttimaan äänikirjoista luomalla oman tilin palveluun ja tämän jälkeen sinulla on käytössäsi maksuton 14 päivän kokeilujakso. Kokeilujaksoa ei ole pakollista käyttää koko 14 päivän ajan, vaan voit peruuttaa sopimuksen koska tahansa eikä sinulta veloiteta mitään kunhan irtisanominen on tapahtunut ennen kokeilujakson päättymistä. Storytelin valikoima on laaja ja sieltä löytyy kaikenlaisia kirjoja elämänkerroista mielenkiintoisiin dokkareihin. palvelusta löytyy kirjoja suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, espanjaksi, venäjäksi ja jopa italiaksi. Äänikirjojen kuuntelu onnistuu missä ja milloin tahansa laittamalla kuulokkeet päähän ja klikkaamalla suosikki kirjan päälle. Kirjoja on mahdollista kuunnella myös offline-tilassa esimerkiksi lentomatkoilla tai muilla vastavilla missä ei ole internet yhteyttä saatavilla. Kuitenkin ennen tätä sinun pitää ladata kaikki mieliset kirjat valmiiksi, jotta pystyt niitä kuuntelemaan offline-tilassa.

Palvelu tarjoaa kirjoja kaiken ikäisille, joten voit vaikka viettää lapsesi kanssa aikaa valitsemalla kategorian lasten äänikirjat ja aloittaa kuuntelemisen. Lapsille suunnatut äänikirjat voivat auttaa lapsia oppimaan mukavalla tavalla tai vaikka helpottamaan nukahtamista. Storytel palvelussa on mahdollista tallentaa useampi kirja ja näin voit luoda oman äänikirjaston.

Ilmainen kokeilujakso Elisa kirja

Elisan tarjoama äänikirjapalvelu on kotimainen, jonka takana on Elisa Oyj. Äänikirjojen lisäksi palvelusta löytyy myös suosituimpia e-kirjoja. Elisa Kirjasta löytyy laaja valikoima jopa yli 10 000 mielenkiintoista ja suosittua kirjaa, joten takuuvarmasti jokaiselle kuulijalle löytyy jotain. Palvelun käyttämisen voi aloittaa rekisteröitymällä ja tämän jälkeen pääset nauttimaan ilmaisesta kokeilujaksosta kahden viikon ajan. Kokeilujakson aikana pääset tutustumaan palvelun valikoimaa sekä käytettävyyteen. Elisa Kirjasta voit ostaa suositut kirjat itsellesi tai vaihtoehtoisesti hyödyntää kuukausittaista tilausta. Jos valitse ostavasi kirjat itsellesi, niin lataamalla Elisa Kirja sovelluksen ostetut kirjat siirtyy automaattisesti sovellukseen. Käyttäjät ovat sanoneet, että Elisa kirja on turvallinen sekä helppokäyttöinen ja mikä parasta se on kotimainen! Ongelmatilanteissa sinua auttaa suomenkielinen asiakaspalvelu joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Ilmainen kokeilujakso BookBeat

BookBeat tarjoaa kattavan valikoiman suosituimpia ääni- sekä e- kirjoja. BookBeatin valikoima on niin laaja, että löydät varmasti itseäsi kiinnostavat kirjat. Palvelua ensi kertaa käyttävien ei tarvitse maksaa kuukausitilausta heti, sillä palvelua voi käyttää maksuttomasti kahden viikon ajan. Kokeilujakson ansiosta näet onko BookBeatin tarjonta sinulle riittävä ja löytyykö valikoimasta itseään kiinnostavia kirjoja. Palvelun käyttäminen vaatii käyttäjätilin luomista, voit tehdä kaiken tämän kätevästi sovelluksen avulla. BookBeatin valikoima on todella laaja ja löytääksesi hyviä vaihtoehtoja kirjat on lajiteltu kategorioihin. Palvelusta löytyy kirjoja elämänkerroista jännittäviin ja mielenkiintoisiin dokkareihin. Vaikka löytäisit useamman mielenkiintoisen kirjan niin voit kätevästi tallentaa omat suosikkisi ja kuunnella niitä vaikka offline-tilassa. Offline-tila on hyvä vaihtoehto silloin jos tietokone tai puhelin ei ole yhteydessä internettiin, kuitenkin ennen kirjojen kuuntelua tässä tilassa pitää sinun ladata ne ensin.

Palvelu soveltuu kaikenikäisille lapsisista ikäihmisiin ja varmasti jokaiselle ikäpolvelle löytyy jotain mielenkiintoista luettavaa tai kuunneltavaa. Maksuttoman kokeilujakson aikana voit kuunnella loputtoman määrän kirjoja niin paljon kuin haluat. Kokeilujakso auttaa sinua tutustumaan palveluun sekä sen tarjontaan ilman maksamista. Voit kuunnella äänikirjoja siivotessa, lenkkeilessä tai vaikka työmatkoilla ja jos jokin äänikirja jää kesken, voit jatkaa sen kuuntelemista myöhemmin. Kokeilujakso ei sido vielä mihinkään ja voit irtisanoa sopimuksen koska tahansa ilman veloitusta. Muista kuitenkin peruuttaa sopimus ennen kokeilujakson päättymistä, jotta sinulta ei veloiteta kuukausihintaa.

Ilmainen kokeilujakso Audible

Audible on Amazonin tarjoama palvelu, jossa voi kuunnella ääni- ja e- kirjoja englanninkileisenä laajasta valikoimasta. Palvelu tarjoaa uusille käyttäjille maksuttoman kokeilujakson 30 päivän ajaksi. Pääset nauttimaan palvelusta lataamalla ilmaisen sovelluksen ja luomalla oman tilin. Audible tarjoaa sarjoja sekä suosittuja äänikirjoja joita pääset kuuntelemaan missä ja milloin vain. Sinun ei tarvitse erikseen varata aikaa äänikirjojen kuuntelemiseen, vaan voit esimerkiksi kotitöiden tai urheilun parissa nauttia samalla jostain mielenkiintoisesta kirjasta. Palvelusta löytyy laaja valikoima erilaisia ketegorioita dekkareita, romaaneja jne. Voit valita itsellesi kiinnostavan kategorian esimerkiksi historiasta, hyvinvoinnista ja monesta muusta.

Ilmainen kokeilujakso Nextory

Nextory on ääni- ja e- kirjapalvelu josta löytyy laaja valikoima laidasta laitaan. Palvelun kuukausitilausta ei tarvitse maksaa etukäteen, vaan pääset tutustumaan valikoimaan 14 päivän ilmaisella kokeilujaksolla. Kokeilujakson aikana voit kuunnella niin paljon kirjoja kuin vain jaksat ilman ylimääräisiä maksuja. Maksuttoman kokeilun aikana ei veloiteta mitään eikä sinun tarvitse sitoutua palvelun käyttämiseen. Irtisanomisen voit tehdä koska tahansa, kuitenkin ennen kokeulujakson päättymistä. Jos irtisanominen tehdään vasta seuraavana päivänä kun kokeilujakso on jo päättynyt, niin veloitus seuraavasta tilauksesta on jo ehditty tekemään. Jos ei siis ole varma onko palvelu itselleen sopiva, niin kannattaa merkitä vaikka kalenteriin muistutus kokeilujakson päättymisestä. Nextory valikoimassa on kirjoja suomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Löydät Nextory Top- listan johon on kerätty sinua kiinnostavat kirjat kuuntelemisesi mukaan. Kirjan voi valita myös suosituksien perusteella ja voit katsoa minkä arvostelun on saanut.