Äänikirjapalvelut


Äänikirjapalvelut ovat tänä päivänä todella suosittuja sillä ne tarjoavat mielenkiintoisia tarinoita ja niitä voi kuunnella missä ja milloin vain. Listasimme tähän sivulle äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja tai luke e-kirjoja. Kokosimme tähän suosituimmat palvelut jotka ovat BookBeat, Storytel, Elisa Kirja, Nextory sekä Amazonin Audible, näiden käyttäminen on helppoa sekä kuukausihinta on kohtuullinen. Kerromme tässä jokaisen palvelun ominaisuuksista sekä arvostelut. Löydä paras palvelu sekä valitse ilmainen äänikirja ja sukella tarinoiden ihmeelliseen maailmaan.

”Tämän hetken suosituin äänikirjapalvelu”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 14 vuorokauden kokeilujakso

Storytel arvostelu

”Palvelun valikoima on selkeästi kategorioittain”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 14 vuorokauden kokeilujakso

Nextory arvostelu

”Rajaton määrä kuuntelua ja lukemista”

Kokeile ilmaiseksi

*Ilmainen 30 vuorokauden kokeilujakso

Bookbeat arvostelu

”Yksittäinen kirjojen osto-mahdollisuus”

Kokeile palvelua

*Lunasta nyt ilmainen kirja tutustumislahjana

Elisa Kirja arvostelu

Äänikirjapalvelut usein kysytyt kysymykset

Kuinka monella kielellä kirjoja on mahdollista lukea ja kuunnella?
Riippuen palvelusta kirjoja voi kuunnella ja lukea yleisimmillä kielillä. Suomessa kaikissa palveluissa on Suomi, Ruotsi ja Englanti sekä joissain on mahdollista valita myös Venäjä, Saksa ja Espanja.

Miten paljon kuukausihinnalla saa lukea ja kuunnella kirjoja?
Riippuen palvelun hinnasta sekä siitä miten paljon kuukaudessa kuuntelee tai lukee kirjoja. Jos valitsee korkeamman kuukausihinnan, niin määrä on rajaton. Esimerkiksi jos tietää kuuntelevansa tai lukevansa vähän niin kannattaa valita alhaisempi hinta ja jos taas tietää käyttävänsä palvelua päivittäin niin kannattaa ottaa korkeampi kuukausihinta jotta kuunteleminen on rajatonta.

Mitä kirjoja palvelu sisältää?
Palvelun tarjoama valikoima on vaihteleva, mutta suosituimmat sekä luetuimmat kirjat löytyvät melkein jokaisesta palvelusta. Useimmista äänikirjapalveluista löytyy kategorioittain dekkarit, kaunokirjallisuus, romantiikka, elämänkerrat, tietokirjallisuus, talous, podcastit ja paljon kaikkea muuta.

Voiko yhtä käyttäjätiliä käyttää useampi?
Joissain äänikirjapalveluissa on mahdollista saada perhetilaus lisämaksua vastaan. Hinta muodostuu käyttäjien määrästä eli esimerkiksi jos tiedät muiden perheenjäseniesi kuuntelevan tai lukevan kirjoja niin silloin kannattaa valita perhetilaus jossa veloitetaan yleensä jokaisesta käyttäjästä pieni lisämaksu.

Sisältääkö äänikirjapalvelu ilmaisen kokeilujakson?
Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat uusille käyttäjille maksutonta kokeilujaksoa jonka aikana voi kuunnella ja lukea rajattoman määrän kirjoja. Ilmaisen kokeilujakson aikana tilauksen voi peruuttaa koska tahansa, kuitenkin ennen kokeilujakson päättymistä. Jos tilauksen peruu kokeilujakson päättymisen jälkeen, niin veloitus seuraavasta kuusta on usein ehditty jo tekemään.

Miten pitkä äänikirjapalveluiden ilmainen kokeilujakso on?
Maksuton kokeilujakso riippuu palvelusta, mutta useimmat tarjoavat ilmaista kokeilua 1 viikosta jopa 2 viikkoon asti, mutta joissain kokeilujakson pituus voi olla jopa 30 päivää. Kokeilujakso ei edellytä pakollista sitoutumista ja sopimuksen voi irtisanoa koska tahansa ilman ylimääräisiä kustannuksi.

Mikä on paras äänikirjapalvelu?

Käyttäjien kokemuksien perusteella suosituimmaksi palveluksi on todettu BookBeat, Nextory sekä Storytel. Kaikki nämä edellä mainitut palvelut ovat saaneet positiivista palautetta helposta käytettävyydestä sekä kattavasta valikoimasta. Palveluiden kuukausitilaus on jokaisessa lähes sama sekä ominaisuudet eivät hirveästi poikkea toisistaan. Parhaaksi äänikirjapalveluksi nousi ehdottomasti Storytel joka sisältää kohtuullisen hinnan, hyvät ominaisuudet sekä kattavan valikoiman.

Storytel tarjoaa ehdottomasti suuren valikoiman erilaisia kirjoja sekä se on todettu käyttöominaisuuksiltaan parhaimmaksi. Storytel tarjoaa kirjavinkkejä sekä laajan kategoria osion mistä löytyy tietokirjallisuutta, kaunokirjallisuutta, podcasteja sekä laajasti muita mielenkiintoisia kategorioita. Palvelu tarjoaa myös erillisen osion mistä löytyy äänikirjoja lapsille. Storytel palvelua on mahdollista testata maksuttomalla 14 päivän kokeilujaksolla.

Miten pääsen aloittamaan ilmaisen kokeilujakson?

Kaikilla äänikirjapalveluilla on mahdollisuus päästä kokeilemaan palvelun käyttämistä ilmaisekka kokeilujaksolla, joka kestää keskimäärin 2-4 viikkoa. Kokeilujakson pituus vaihtelee palvelun mukaan. Kokeilujakson aloittaminen on helppoa ja se tapahtuu seuraavasti:

Rekisteröidy valitsemaasi äänikirjapalveluun. Rekisteröitymiseen tarvitaan nimin, osoite sekä maksukortti. Äänikirjapalvelu ei veloita käyttämisestä ennen kokeilujakson päättymistä. Jos sopimusta ei peruuta ennen maksuttoman kokeilujakson päättymistä, niin tilaus jatkuu automaattisesti ja ensimmäisen kuukauden hinta veloitetaan maksukortilta.

Muista laittaa itsellesi muistutus tai kirjoittaa johonkin ylös milloin kokeilujakso päättyy, näin vältyt turhalta veloitukselta jos palvelu ei esimerkiksi vastannutkaan odotuksiasi.

Muista ennen kokeilujakson päättymistä miettiä onko palvelu omiin tarpeisiisi sopiva ja haluatko jatkaa tilausta vai irtisanoa palvelun käyttämisen. Kokeilujakson lopettaminen tai palvelun irtisanominen on helppoa ja se tapahtuu helposti palvelun nettisivuilla tai sovelluksen kautta. Lopettamisesta ei tarvitse erikseen ilmoittaa, vaan voit tehdä sen kätevästi tilisi asetuksista lopeta tilaus kohdasta.